Bihaćko ljeto
18
jul
“Bihaćko ljeto 2022” večeras je otvoreno festivalskom povorkom kroz grad i koncertom benda Letu Štuke na poligonu Kulturnog centra.
24. festival scensko-teatarskih umjetnosti zvanično je otvoren tradicionalnom simboličnom predajom ključeva grada Bihaća od strane gradonačelnika Šuhreta Fazlića direktorici JU “Kulturni centar” Bihać Erni Begatović.
U narednih dvadesetak dana na festivalu gostovat će eminentna imena scenske i teatarske umjetnosti iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tako ćemo ove godine uživati u izvedbama Sergeja Trifunovića, Voje Brajovića, Vilija Matule, Zijaha Sokolovića i mnogih drugih, a između ostalih pratit ćemo predstave “Voz”, “Realisti”, “Kuća bez vrata”, “Medvjed”… Nakon benda “Letu štuke”, naredna muzička gošća je Amira Medunjanin, dok će se Festival zatvoriti koncertom Bihaćke muzičke omladine i Nejre Karabegović.
Ovo izdanje “Bihaćkog ljeta” izdvaja se i po tome što po prvi put ima vlastitu produkciju, pozorišnu predstavu “Pedagogija otpora Branka Ćopića, koja je premijerno prikazana jučer, a prva repriza zakazana je za sutra, 26.06. u 21 sat, u dvorani Kulturnog centra.
Sljedeći