18
aug
Nakon Velike Kladuše i Bužima, u trećoj po redu zvaničnoj posjeti Gradu Bihaću u tekućem mandatu, boravio je Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH. Sastanku su također prisustvovali ministar poljoprivrede FBiH Šemsudin Dedić i zastupnik u Parlamentu FBiH Hamdija Abdić iz Bihaća.
Kao i prije nešto manje od mjesec dana, prilikom prve posjete Željka Komšića, člana predsjedništva BiH, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je tri velika strateška projeka za Grad Bihać, i to:
– nastavak izgradnje aerodroma Bihać,
– nastavak izgradnje cestovne infrastrukture u Nacionalnom parku “Una”
– nastavak aktivnosti na izgradnji brze ceste Bihać-Cazin-Velika Kladuša,
te istakao da svi oni koji su spremni čvrsto stati iza tih ciljeva i aktivno se uključiti u njihovu realizaciju imaju njegovu podršku kao gradonačelnika.
„Ti projekti se ne mogu realizirati bez podrške federalnih i državnih vlasti i zato sam još jednom istakao neophodnost značajnijeg uključivanja svih faktora na višim nivoima vlasti kako bi smo došli u situaciju da završavamo jedan po jedan od tih projekata, pored ostalih manjih projekata sa viših nivoa vlasti. U tom kontekstu moram istaći da Bihać i Krajina ne smiju biti talac niti mojih političkih ubjeđenja, niti bilo čijeg političkog karijerizma, nego smo u obavezi u interesu Krajine sarađivati sa svima koji su u mogućnosti i spremni na bilo koji način pomoći, ne samo Gradu Bihaću, nego cijeloj Krajini” – kazao je gradonačelnik Fazlić.
Dodao je da će kao i do sad i pred sve druge visoke zvaničnike koji posjete Grad Bihać staviti iste prioritete i zatražiti podršku za njihovu realizaciju.
Sljedeći

Leave A Comment