05
sep
Predizbornu kampanju započeli smo u Bihaću, gradu u kojem je prije 6 šest godina nastala ideja drugačijeg, lokalnog, a zatim i regionalnog političkog organizovanja. Ideja da se politikom može baviti poštujući principe i zakonitost, s integritetom, praktično i pragmatično, bez velike ideologije ili kulta ličnosti, poštujuči osnovne moralne principe i vrijednosti, radeći pošteno, jako, krajiški!
Započeli smo pjesmom i muzikom naših lokalnih muzičkih umjetnika kojima se zahvaljujemo jer daju vjetar u leđa ovoj priči.
Naša ideja se nastavlja širiti i otvorena je za sve veći broj slobodnomislećih ljudi, svjesnih da se samo takvim pristupom može stati u kraj politikama i političarima koji nas sviju godinama čine robovima njihovih ličnih i stranačkih interesa.
PoMAK je okupio vrijedne ljude iz cijele Krajine, koji mogu provesti krucijalne promjene i neophodne reforme u privredi, zdravstvu i obrazovanju, koje su dosadašnje politike i političari bez vizije, znanja i odgovornosti skoro u potpunosti devastirali.
Dužni smo da se borimo za principe, vrijednosti i ideale. Dužni smo da se borimo za bolji život naše djece i svih građana Krajine!
Dragi naši sugrađani, poznanici, prijatelji, rođaci i svi ostali, hvala što vjerujete da je moguće bolje, hvala što nas podržavate i dajete nam energiju i motiv za rad, hvala što ste nas večeras došli podržati i hvala što ćete nas 02. oktobra podržati da zajedno pokažemo i dokažemo da naša Krajina može bolje i drugačije!
U predstojećoj kamapanji potrudit ćemo se da što bolje i jasnije predstavimo naše programe, vizije i planove, kao i ljude sa naših listi koji imaju znanje i sposobnost da ih pretoče u djelo.
Pošteno, jače, krajiški!

Leave A Comment