06
sep
Veliki broj negativnih komentara od strane negatora UZP-a i negatora genocida na slike naših reprezentativaca zbog zastave RBiH povodom pobjede BiH protiv evropskih prvaka Slovenije. Sama ta činjenica da ne priznaju donesene presude od internacionalnih sudova po pitanju prošlog rata, od presude za genocid u ICJ prema vojsci i policiji rs do pojedinačnih presuda Karadžiću, Mladiću i za UZP Praljku i drugima, govori o razumijevanju i poštivanju trenutnog svjetskog poretka i internacionalnog prava a sve u cilju nastavka rušenja države BiH. Očekivano i po pitanju zastave RBiH.
– Zastava sa ljiljanima nije ratna zastava, već je bila zvanična zastava države RBiH, međunarodno priznate zemlje koja se vijorila ispred sjedišta Ujedinjenih naroda od 1992. do 1998. godine.
Rezolucijom UN 755, 1992. RBiH prihvaćena je jednoglasno kao članica i danas se vodi u UN pod RBiH i zastava ljiljani.
-To je zastava antifašizma koja je nošena na paradi na Jelisejskim Oiljima u Parizu, a povodom 9. Maja dana kojim se slavi antifašizam i nosio ju je pripadnik ARBiH.
-To je zastava građanske države, koja je garantirala ista prava i mogućnosti svim građanima i narodima na cijelom svom teritoriju kojoj sad težimo. Također, zastava srednjovjekovne Kraljevine Bosne u srcima je svih bosanskih patriota i može biti problem samo onima kojima smeta postojanje domovine.
-Kriminalizacija zastave s ljiljanima i Armije RBiH je sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u domovini i dijaspori.
Zvanična politika treba da gradi državu po internacionalnim pravom, od Izbornog zakon do normalnog građanskog Ustava koji će garantirati jednakopravnost svim građanima, a na osnovu svih presuda koje imamo i koje idu u korist građanskog društva i građanske države. To je naše najjače oružje u borbi protiv fašizma.
BOSNA BOSANCIMA.
za pomak.ba Elvis Bajrić

Leave A Comment