10
jan
I dalje nas veže isti entuzijazam i strast, baš poput prvog dana, kada smo prije šest godina kao grupa građana podržali Šuhreta Fazlića, čovjeka u kojem smo prepoznali vrijednosti za koje se i danas srčano borimo i zalažemo.
U tih šest godina politički smo sazrijevali i učili od najboljeg. Njegova širina i ljudskost često nas je oduševljavala, ali i dopuštala da ostanemo buntovnici, idealisti i pomalo naivci, što nam je omogućilo da sačuvamo vlastite identitete, ali i prihvatamo i njegujemo naše individualne slobode na vlastite stavove i razmišljanja.
U tih šest godina procentualno smo bili samo petina političke snage Gradskog vijeća u Gradu Bihaću, iako nam je odgovornost za sve procese u gradu redovno isporučivana u stopostotnom obimu. Bilo je izuzetno teško blansirati između stvarnih mogućnosti i realnih potreba, ali dugoročni interes grada bio je u fokusu, kako bi danas ponovno imali stabilnu situaciju i vraćen ugled grada. Svako drugačije ponašanje Grad bi odvelo u potpuni bankrot.
Također, bilo je izuzetno teško odricati se vlastitih vizija i mnogih projekata koje smo željeli realizovati jer je Bihać morao vraćati preko 50 miliona KM dugovanja, ali smo i uprkos toj deprimirajućoj činjenici uspijevali da u grad donesemo nove vrijednosti, projekte i drugačiji političku kulturu, kao i da postavimo temelj za održiv i dugoročan razvoj našeg grada. Ispred nas je vrijeme ubrzanog razvoja i izgradnje jer smo stvorili uvjete za to. Onoliko koliko smo u proteklom periodu pričali o štednji, stabilizaciji, poštenju i odgovornom odnosu spram javnog novca, toliko danas pričamo o budućnosti, idejama i novim projektima, jer ako je iko na političku scenu unio svježinu, nove ljude i nove ideje onda je to Pomak.
Danas, nakon šest godina mnogo nas je više. Sve više Bišćana, posebno onih apolitičnih, koji se ne žele direktno baviti politikom smatrajući to uvredom vlastitog integriteta, uviđaju potrebu aktivacije u političke tokove i borbu za našu zajedničku bolju budućnost na taj, jedini mogući način. Važno je da i javno kažemo da je podrška svakog od vas jednako važna, jer sve što se postiglo u ovih šest godina, preko noći može nestati, a borba za grad kakav on može biti u svom punom kapacitetu maratonski je posao. Kao i ranije, i ovaj put ćemo pred vas staviti plan sa mjerljivim pokazateljima kako bi mogli pratiti naš rad.
Kandidatura Elvedina Sedića za gradonačelnika, nije kandidatura jednog čovjeka, nego cijelog tima stručnih i sposobnih ljudi, i svakog građanima koji još uvijek vjeruje da je budućnost ovdje moguća i da može biti bolja samo ako zasučemo rukave.
Svi oni koji nam žele pružiti podršku mogu to učiniti na stotine načina, a oni koji žele učestvovati aktivno u našoj kampanji, mogu nas kontaktirati putem društvenih mreža ili posjetiti u kancelariji pokreta PoMAK svakodnevno od 12h do 16h.
Dovoljno smo motivirani, spremni i sposobni da se zajedno uhvatimo tog posla.