22
jan

Danas je u Bihaću održana zajednička konferencija za medije Naroda i pravde i Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu Bihać, na kojoj se govorilo o Vanrednim izborima za gradonačelnika Bihaća, odnosno podršci kandidatu za gradonačelnika Bihaća Elvedinu Sediću.

Izvršni odbor stranke Narod i pravda Bihać donio odluku da neće imati svog kandidata na vanrednim izborima za gradonačelnika i da će podržati kandidata Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu Elvedina Sedića.

„Smatramo da je gospodin Sedić kredibilan kandidat koji će sačuvati teško postignutu stabilnost Grada, a zatim i realizirati nove značajne projekte predočene u njegovom programu, a koji su prema našem mišljenju od suštinske važnosti za Bihać i naše građane. Ovi izbori su vrlo važni, posebno zbog činjenice da će Grad Bihać uskoro sanirati sve svoje obaveze i biti u mogućnosti za novi investicioni ciklus. Svako eventualno novo zaduženje mora biti odgovorno i isključivo u funkciji investicija koje će donijeti novu vrijednost, a ti krediti se moraju vraćati, a ne ostavljati nekim budućim gradonačelnicima i budućim generacijama da vraćaju, kako su to Šuhretovi prethodnici uradili“, reko je Kemal Hrnić, predsjednik gradskog odbora Narod i pravda.

Hrnjić naglašava da je vrlo bitno da na čelo grada dođe administracija koja će se domaćinski odnositi prema sredstvima, i koja neće dozvoliti da se grad zadužuje stihijski, nego da se promišljeno i planski investira u razvoj.

Kandidat POMAK-a za gradonačelnika Bihaća Elvedin Sedić se zahvalio na ukazanom povjerenju i rekao da je Gradski odbor Naroda i pravde i sam mogao ponuditi kvalitetnog kandidata za gradonačelnika iz vlastitih redova, ali su prepoznali bitnost trenutka i odlučili da ujedine snage, čime je izuzetno počašćen.

„Njihova podrška nije samo deklarativna već će ona biti prisustna i u operativnom smislu, na terenu, u punom kapacitetu. Sve započete projekte sigurno ćemo sigurno završiti i započeti nove. Vjerujem kako je ovo nastavak uspješne saradnje koja je prisutna i u Gradskom vijeću Bihaća ali i Skupštini Kantona, a koju očekujemo i na Federalnom nivou kako bi se zajedničkim snagama mogli boriti za Bihać i na višim nivoima vlasti“, kazao je Sedić između ostalog.

 

Leave A Comment