22
jan
Današnji dan smo iskoristili da posjetimo podplješevička naselja, Žegar, Zavalje, Skočaj i Međudražje i razgovaramo sa mještanima.
Adnan Mekić, naš je vijećnik koji je kroz svoje sportske i rekreativne aktivnosti, uređujući biciklističke staze, organizirajući Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu na Zavalju i uređujući odmorište u Žegaru, na neki način postao i domaćin na tom reonu. Hiking, planinarenje, biciklizam, paraglajding pokazali su perspektivu razvoja aktivnog i adrenalinskog turizma na podplješevičkom reonu.
Bila je to prilika i za razgovor sa predsjednikom MZ Žegar Željkom Altićem koji je i sam lokalni aktivista koji je, između ostalog, zajedno sa mještanima oživio Žegarski bazen kao izletište. Takve inicijative zavrijeđuju posebnu pažnju.
Znam da ta MZ treba sanaciju dotrajalog doma MZ i o tome sam želio razgovarati s njim, ali i odviljoj deponiji u Žegarskom polju, čišćenju kanala za oborinske vode, stanju vodovodne mreže na izvorištu itd. Mještani Skočaja su me uputili o potrebi zamjne postojećih rasvjetnih tijela i sanacije puta za mjesno groblje.
Iako je ova kampanja prilično kratka, potrudit ću se da obiđem sve dijelove našeg grada, razgovaram sa mještanima, i iz prve ruke se upoznam sa problemima koji ih muče, kako bi ih već od 06. februara mogli zajednički početi rješavati, rekao je Sedić